"Jouw verhuizing staat centraal"

Inpaktips

Het regelen van de verhuizing, mensen die je komen helpen, het indelen van je nieuwe huis en ga zo maar door. Elke activiteit die moet gebeuren om de verhuizing goed te regelen vereist je aandacht. Ook het inpakken is nog een kunst op zich. Op welke manier ga je er namelijk voor zorgen dat je efficiënt inpakt om zodoende straks niet nog meer dozen te moeten bestellen? Ook hierbij helpen we jou met een aantal erg handige inpaktips!

Koop genoeg verhuisdozen, wanneer je overhoudt dan kan je ze altijd nog bewaren of terugbrengen. Pak de kamers één voor één in om het overzicht niet kwijt te raken. Nummer de dozen voor het inpakken en maak hiervan een lijst. Geef hierop aan wat erin zit en naar welke ruimte ze moeten. Geef op deze lijst aan in welke dozen breekbare en waardevolle spullen zitten.

Plaats zware voorwerpen in een kleine doos en zorg ervoor dat deze niet zwaarder wordt dan 20 kg. Kom met de spullen nooit boven de rand van de doos, blijf er circa twee centimeter onder. Maak de dozen goed dicht en controleer of ze het gewicht kunnen dragen. Zorg voor genoeg vulmateriaal; bijvoorbeeld oude kranten.

De inpaktips per voorwerp

Kleine en breekbare items

Glaswerk

Glaswerk inpakkenMaak in een vouwdoos met handvat een goed verende bodem van ongeveer 10 proppen pakpapier. Rol de glazen luchtig in 2 vellen papier. Plaats de glazen rechtop in de doos en vul de doos daarna af met b.v. Tupperware of andere lichte items. Vul de doos op met proppen papier, zodat de inhoud van de doos niet kan schuiven. Voor dure kristallen glazen kan je ook de speciale glasdoos met vakverdeling gebruiken. Rol wel alle glazen luchtig in papier, alvorens ze in de vakverdeling te plaatsen.

Borden

Borden inpakkenMaak in een vouwdoos met handvat een goed verende bodem van +/- 10 proppen pakpapier. Verpak de borden per 3 in 3 vellen papier en zorg dat er tussen elk bord papier zit. Plaats de borden rechtop in de doos en vul de doos daarna op met b.v. Tupperware of andere lichte items. Vul de doos af met proppen papier, zodat de inhoud van de doos niet kan schuiven. Voor duurdere serviezen is ook kogelpapier beschikbaar dat als extra bescherming tussen de borden kan.

Kort samengevat:
  • Gebruik liever teveel dan te weinig papier.
  • Plaats het zware onderin en het lichte bovenop.
  • Werk van groot naar klein.
  • Kom met spullen nooit boven de rand, maar blijf er 2 cm onder en vul af met papier.
  • Zet duidelijk op de doos dat er breekbare goederen in zitten.
  • Houdt de dozen met breekbare spullen bij elkaar.
  • Plaats een sticker met inhoud en locatie beschrijving op de zijkant van de doos.

Grotere items


Boeken

Boeken inpakkenGebruik een vouwdoos met handvat. Leg de boeken plat in een doos met de harde kaftkanten tegen elkaar aan. Vul de doos tot 60% en vul af met b.v. linnengoed of ander licht materiaal. Dit voorkomt rugklachten voor jouw en onze medewerkers.

Wijn

Wijn inpakkenGebruik hiervoor de speciale wijndoos. Deze doos is uitgerust met vakverdeling.Matras

Matras inpakkenVoor de matrassen is een speciale plastic matrashoes beschikbaar.


Verbindingsmaterialen en snoeren

Verbindingsmaterialen en snoeren inpakkenGebruik voor onderdelen van gedemonteerde meubels de opvallend gekleurde onderdelendoos. Ook voor sleutels, afstandbedieningen en snoeren van jouw kostbare audioapparatuur is deze doos uitermate geschikt!


Lampenkappen

Lampenkappen inpakkenDemonteer de kap van de voet en verpak lampenkappen altijd apart in een doos. Er zijn diverse maten dozen beschikbaar.


Hangkleding

Hangkleding inpakkenVoor hangkleding is een garderobebox beschikbaar. Voeg geen andere artikelen bij. Dit om schade aan uw dure kleding te voorkomen.

Linnengoed, truien, shirts en spijkerbroeken

Linnengoed inpakkenGebruik een vouwdoos met handvat en vul de doos tot aan de rand.


Audio en video equipement

Audio en video apparatuur inpakkenGebruik indien mogelijk de originele verpakking. Als de originele verpakking niet meer aanwezig is, volg dan de volgende instructie: maak in een vouwdoos met handvat een goed verende bodem van ongeveer 10 proppen pakpapier en verpak de losse delen eerst in een zachte foam. Vul de overgebleven ruimte op met papier, zodat de items niet kunnen schuiven.

Plasma TV

Plasma TV inpakkenGebruik indien mogelijk de originele verpakking. Als de originele verpakking niet meer aanwezig is volg dan de volgende instructie: als eerste een laag foam aanbrengen om krassen op het scherm te voorkomen. Vervolgens een laag bubbeltjesplastic en afwerken met karton. Onze verhuizers kunnen jou hier bij assisteren.

Klokken

Klokken inpakkenVerwijder de slinger uit de klok en verpak deze in b.v. de onderdelendoos. Verpakken van grote staande klokken kan je beter aan de verhuizers overlaten.


Etenswaren en brandbare goederen

Etenswaren en brandbare goederen inpakkenEtenswaren die geopend zijn kan je beter niet verpakken. Wij raden jouw aan het zelf te vervoeren. Brand en ontplofbare goederen mogen niet worden ingepakt in verband met brandgevaar.


Open flessen

Open flessen inpakkenNiet verpakken om schade aan andere goederen te voorkomen.


Deel dit artikel
Vind ons leuk op Facebook!Volg ons op de Goedkoop Verhuizen Twitter